Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μακελειό στο Lyman: Το 3ο Σώμα Στρατού των Ουκρανών επιχείρησε έφοδο, οι Ρώσοι την έπνιξαν στο αίμα - 28 ρομπότ στάχτη (vid)

Μακελειό στο Lyman: Το 3ο Σώμα Στρατού των Ουκρανών επιχείρησε έφοδο, οι Ρώσοι την έπνιξαν στο αίμα - 28 ρομπότ στάχτη (vid)
Η 3η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού της Ρωσίας σταμάτησε την επίθεση χρησιμοποιώντας drones αυτοκτονίας FPV
Το 3ο Σώμα Στρατού της Ουκρανίας εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση με τη συμμετοχή 28 οπλισμένων και φορτωμένων με εκρηκτικά μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους στην κατεύθυνση του Lyman στην περιοχή Donetsk, αλλά ο ρωσικός στρατός απέκρουσε την επίθεση και κατέστρεψε ολοσχερώς όλες τις ρομποτικές πλατφόρμες, όπως αποκαλύπτει το SouthFront στις 30/1.
Η επίθεση περιελάμβανε τρεις τύπους οχημάτων εδάφους.
Δύο οχήματα ήταν εξοπλισμένα με αυτόματα εκτοξευτήρες βομβίδων, 18 έφεραν ρουκέτες RPG (rocket-propelled grenades) και οκτώ ήταν φορτωμένα με εκρηκτικά φορτία για επιθέσεις αυτοκτονίας μίας χρήσης.
Η 3η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού της Ρωσίας σταμάτησε την επίθεση χρησιμοποιώντας drones αυτοκτονίας FPV (first-person-view) και άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξοπλισμένα με μηχανισμούς ρίψης χειροβομβίδων.
Αναφέρθηκε ότι και τα 28 ρομπότ εδάφους καταστράφηκαν πριν μπορέσουν να επιτύχουν τους στόχους τους.
Η ακριβής τοποθεσία και η ημερομηνία της αποτυχημένης επίθεσης με drones δεν αποκαλύφθηκαν από τη μεραρχία, η οποία δημοσιοποίησε πλάνα από τη μάχη.
Η επιχείρηση αναδεικνύει την αυξανόμενη εξάρτηση της Ουκρανίας από μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους προκειμένου να αντισταθμίσει την έλλειψη στρατευμάτων.



Αντί να βασίζονται αποκλειστικά σε συμβατικές ομάδες εφόδου, οι δυνάμεις του Κιέβου πειραματίζονται όλο και περισσότερο με τηλεκατευθυνόμενες πλατφόρμες που μεταφέρουν εκρηκτικά και όπλα για την προσβολή οχυρωμένων θέσεων.
Ωστόσο, η αναφερόμενη αποτυχία καταδεικνύει επίσης τους περιορισμούς της τεχνολογίας.
Παρά την ανάπτυξη ενός σχετικά μεγάλου αριθμού οπλισμένων οχημάτων εδάφους σε μια συντονισμένη επίθεση, οι δυνάμεις του Κιέβου δεν μπόρεσαν να κάμψουν τις ρωσικές άμυνες χωρίς άμεση ανθρώπινη εμπλοκή στο πεδίο της μάχης.
Τα συστήματα παραμένουν ευάλωτα στην εναέρια επιτήρηση και στα drones επιθέσεων, τα οποία μπορούν να τα αναχαιτίσουν πριν φτάσουν στους στόχους τους.
Η ρωσική αντίδραση δείχνει επίσης την αυξανόμενη προσαρμογή των ρωσικών μονάδων drones στην απειλή που συνιστούν τα οπλισμένα ρομπότ εδάφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης